Äntligen varmt

30 April Valborgsmässoafton

Solig morgon och vindstilla, lite kallt på morgonen men solen kommer värma upp dagen. Väcks vid klockan sju av en massa oljud, vänder mig om och somnar om. När jag går upp ser jag att man håller på sopa upp sand. Det pågår fram till klockan ett. Det är en lastbil och fyra  olika traktorer som åker runt och sopar. Undrar om det är utbildning för det verkar så konstigt att sopa samma plan om och om igen, samt att avsluta med att sprida vatten. Det brukar man ju börja med. Eftersom det är valborg är det många husbilar ute och trångt på ställplatserna så jag bestämmer mig för att stanna i Oxelösund.

Dessutom ska jag träffa en av mina ”skyddslingar ” i Nyköping imorgon och betala ett par räkningar så det finns ingen anledning åka längre. Solen värmer skönt så vid elva flyttar jag ut och sitter i solen och läser för första gången i år.

Det blir ett antal störningar i läsandet när personalen på två boenden för ett par av mina skyddslingar ringer och vill diskutera ekonomi och boende. Svåra beslut men hoppas det blir rätt. Vid fyra sjunker temperaturen så det blir till att flytta in i bilen. Härligt med en dag ute i solen och se de första båtarna komma igång.