Smedjebacken

Söndagen  19 maj, pingstdagen
Äter frukost och njuter av den vackra morgonen. Tar det lugnt eftersom jag räknar med att de flesta ska åka hem och arbeta imorgon och därför borde det bli lediga ställplatser idag. Siktar in mig på Smedjebacken och ställer in GPSn på det. Åker iväg vid tolvtiden, då har alla andra lämnat Nora så min tanke är nog korrekt. Har sett ut en väg via Kopparberg och Ludvika vilken ska vara den bästa enligt Google Maps. När jag har åkte en stund märker jag att bilens GPS inte alls har valt den vägen utan en helt annan tråkig väg som bara går genom skog.


Kommer fram till Smedjebacken vid 14 tiden. Det finns en plats ledig precis nere vid vattnet så där ställer jag mig.

Går upp till servicehuset och betalar och köper årets första glass.

Sätter mig och läser en stund. Då kommer helt plötsligt den konstigaste båten jag sett.
Förutom en stor motor och två sittplatser har den två fällbara armar i aktern som han fällde ner mot botten när han kom, så då behövde han inga tampar. Större delen av botten är upphöjd till ett plant däck med vad som verkar en traktorsits på en piedestal. Framför sitter två 24” bildskärmar och ett par armar. Förstår inte vad det är för båt. I aktern sitter dekaler med svenska flaggan på och två namn så det måste vara någon slags tävlingsmaskin.

Framåt middagsdags molnar det på sig och det blir svalare. På kvällen börjar det blåsa och jag hör antydningar till åska i fjärran. Lite regn under natten skulle inte skada.