Tvätt och baddag

Onsdag 3 Juli

Vi står jättefint i skugga under träden och under hela dagen är det skugga, en kanonplats. Äter frukost sedan blir det surfande och läsande. Tempen går snabbt upp till 30 grader så vi är inte  så pigga på promenadäventyr,  istället avvaktar vi att ett par tvättmaskiner ska bli lediga.

När tvätten är tvättad och hängd går vi ner till stranden.

Mycket folk och kommers, men glassvagnen kom precis så Amelie skyndar ner och köper varsin kaffeglass. Härliga stora glassar för endast 25 kr st. 

När vi mumsat i oss glassen turas vi om att gå och bada medan den andra vaktar våra saker. Jätteskönt testa Archimedes princip att en kropp som nedsänks i vatten blir blöt. Han hade rätt.

Efter badet tänkte vi stoppa till vid baren och ta en drink på väg tillbaka från stranden, men det blåser upp och himlen blir blåsvart så det blir full fart tillbaka till tvätten.
Nu blir det inte så farligt så vi går ner till baren en timme senare när tvätten är sorterad och magasinerad. Ett par timmar senare kommer åskvädret och regnet men då sitter vi under markisen med en massa kallskuret.