Bilen

Vi blev husbilsägare av en ren slump i slutet av Juli 2013 när vi var ute och bilade runt lite.

Vi hade aldrig haft en tanke på att köpa husbil men i Kungälv åkte vi in på en husbilsfirma och blev kära i en Hymer Gold edition med all tänkbar utrustning i. Efter en kort fundering slog vi till och köpte den. Vi fick den levererad i början av Augusti till Södertälje. Det var en spännande dag när vi påbörjade ett nytt sätt att spendera fritiden på.

Vi upptäckte snabbt att vi gillade den här typen av liv men upptäckte dock ganska snabbt att det fanns vissa saker i bilen som inte fungerade så bra när vi låg ute en längre tid. Så under Husvagnsmässan i Februari 2015 slog vi till och köpte en fabriksny Chausson 717 GA Welcome med en lite större motor.

Vi utrustade den på det sätt som vi ville ha för att kunna tillbringa längre tid i den. Bilen har 2 ordentliga högt monterade långbäddar bak med stort lastutrymme under och fina skåp ovan. Pentry med 3 lågig spis kyl och frys som går på el 12V , 220V och gasol omkoppling sker automatsikt. ordentlig dusch och toalett. Ovanför matplatsen sitter en elektriskt manövrerad dubbelsäng. Vi har låtit installera en stor automatisk parabol på taket för att kunna titta på svensk TV ute i hela Europa, vidare satte vi på en solpanel för att bättra på elsystemet och möjliggöra längre stopp. Vi har också en inbyggd gasolgrill som nås från utsidan den har även stekhäll och man kan ta bort denna och använda den som en vanlig gasolspis. Bilen har också ett stort garage bak för förvaring av allt man måste ha med sig.