Solig första Maj

Onsdagen 1 maj -24

Strålande sol men tyvärr frisk pålandsvind så det känns kallt ute. Det är spännande att se den täta fartygstrafiken i hamnen. Det ena fartyget lämnar och snart efteråt kommer nästa. Tar det lugnt och ser ut och årets första nyfernissade folkbåt passerar ut med fulla segel, det ser härligt men svalt ut. Vid elva rullar jag in till Nyköping för att träffa en av mina skyddslingar. Kommer samtidigt som en tjej från hemtjänsten. Försöker betala en räkning men det går inte trots många försök så till sist är det bara att ge upp.

Siktar in mig på Stegeborgs ställplats. När jag åker hör jag på radion att swedbank har problem och att man inte kan betala så nu förstår jag vad som hänt. Det var alltså inte mitt fummel som var problemet.

När jag kommer ner till Skennäs färjan över Bråviken är det kö och skyltarna säger att de kör hela tiden utan tidtabell. Ställer mig och väntar uppe i backen. När jag kör ombord ser jag att jag får fint sällskap. Har hört på radion att det är ett antal olika motorklubbar som kör cruisingar idag och bla en på väg till Norrköping. Det är väl den jag hamnat bakom. Den består av olika sportbilar den främsta är en Ferrari följt av olika Porschar, Mersor och MG, och några Miator. Så det är fint sällskap på färjan. Herrarna som äger bilarna längst fram är uppenbarligen lite störda över att det stänker upp vatten på deras bilar.

När vi rullat av avvaktar jag så alla får åka först så jag inte ligger och stoppar dem. Får en fin tur över Arkölandet ner till Stegeborgsfärjan, Ställer mig på plats C3 med tomma platser på bägge sidor. Nu är folk hemma och jobbar och ligger inte ute med husbilarna. Slår mig ner utanför bilen ett par timmar och läser innan det blir för kallt. Det blir en lugn kväll. Som tur är har ställplatsen ett WIFI nät som fungerar eftersom det inte finns 4G täckning här.