En sväng ut i Gryts skärgård

Torsdagen 2 maj

Solig men blåsig morgon. 12 grader ute men vinden gör att det känns mycket kallare. Trots allt nu är det vår. Efter morgonbestyren rullar jag iväg vid elvatiden, Tar småvägar mot Valdemarsvik. Kul att se hur allt börjar bli grönt och hur otroligt glada korna ser at att vara. En del av dem skuttar runt på fälten.

När jag kommer ner till Valdemarsvik står det en bil på platsen jag bokat så jag svänger ut till Fyrudden.  Känner mig ganska så ensam, ser inte en människa men det är ju lite kallt fortfarande så de som är där sitter väl inne.

Ser ut mot Kättillö och ser två lite större segelbåtar gå söderut i den yttre farleden för övrigt tomt på båtar.

Sedan åker jag tillbaka till Valdemarsvik och nu är min plats tom.

Sitter ute och läser större delen av eftermiddagen. Vilken skillnad nu och på sommaren. Idag är det endast 5 båtar i sjön och i princip inga fotgängare som går fram och tillbaka i hamnen.

Så riktigt lugnt och skönt. Vid halvfem kom lite tunna moln och en kraftigare vind så då blev det dags gå in.