Ytterligare bilkostnader

Fredagen 10 Juli

Växlande molnighet,16 grader och svag vind vid frukost. Eftersom solen kommer fram blir det riktigt skönt. Det märks på alla våra ”husbilskompisar” som helt plötsligt vaknar till liv och packar ihop med stor fermitet.

Igår tändes oljelampan och texten change oil på instrumentbrädan. Det betyder enligt manualen att motorn upptäckt att oljan har blivit dålig och skall bytas. Enligt manualen ska bilen nu långsamt tappa sin kraft för att slutligen stanna om service inte utförs.

 Så igår ringde Anders upp Kihlströms i Stockholm som sköter servicen på Fiat Professional bilar. Han som kunde detta  hade då gått för dagen men skulle ringa Anders klockan nio idag. Vilket han gjorde.

Anders frågar vad lampan betyder.

 Han säger dags för service.

Anders och vad är det??

Byte olja, kamrem, vattenpump, kylarvätska, bromsvätska allmän koll etc

Anders frågar Vad kostar detta

Ungefär 25 000 kr

STORT HICK från Anders , vi får nog fundera på detta. Återkommer.

Anders Hur fort sjunker funktionen på bilen ?

Det tar rätt lång tid

Anders då avvaktar vi

Det gör ni rätt i.

Detta måste få sjunka in så vi återgår till vår vanliga verksamhet, dvs driva Njutningskontoret.

Vi fortsätter vår vanliga lunk och är klara och åker klockan elva som vanligt. Åker upp mot Askersund utefter Vätterns strand men vägen går en bit upp från sjön så vi ser inte så mycket av den.

Åker upp till Hjälmarekanaldocka men där är det rörigt ock skräpigt så vi fortsätter till Kungsörs Gästhamn. En lugn och fin plats. Vi kommer in som tredje bil men snart är alla sex platser fulla. Solen skiner när vi kommer och stolarna åker ut, men ganska snart kommer regnskurarna och vi måste flytta in.

Idag blir det matjessill och färskpotatis och lite snaps till middag

Sitter i bilen i hamnen, läser och kontemplerar. I år blir det dyrt. Först toainstallationen och sedan 4 däck och ovanpå det service. Det samlar ihop sig till 50 000 kr och sedan har vi de normala kostnaderna för skatt, försäkring, diesel och ställplatser. Det kostar på att ligga på topp. Båtlivet var billigare, vi skulle kanske återgå ? !