Sundbyholm

Lördagen 11 Juli

Växlande molnighet och 16 grader på morgonen. Det blir en lugn och skön morgon. Efter frukosten löser Amelie melodikrysset och Anders surfar runt på nätet. Vid halvtolv rullar vi  iväg till Eskilstuna och kompletterar förråden. Därefter söker vi oss ner till Sundbyholms gästhamn. Sundbyholms gästhamn är egentligen Eskilstunas stora båthamn och så har de också lite gästhamnsverksamhet. Den ligger precis bredvid Sundbyholms slott och Sundbyholms travbana. DE har också ett väldigt välbesökt cafe där man efter ha stått i kö en längre tid kan betala ställplats avgiften

Det finns sex platser med el och tre utan. Samtidigt undrar man lite hur de tänkt. Det finns säkert hundra lediga P platser som är gratis så hur tror de att man ska åka in på ställplatsen och betala 160 kr för det som är gratis utanför.VI valde lyx varianten för 200 kr, fast då fick vi el.

För första gången på länge skiner solen och vi kan sitta ute och läsa hela eftermiddagen. Riktigt skönt. Det är lugnt och stillsamt i vår del av hamnen.

Vid femtiden är det dags för lite ”förstärkt eftermiddags kaffe” dvs sommar smör och en liten whisky. Sitter ute och mumsar i oss det. Förbipasserande ser väldigt avundsjuka ut när de ser oss sitta och ha det bra.

Idag är det grilldag, vädret är bra och vi har en fin flankstek på gång. Amelie marinerar den och sedan kryddar hon upp lite färskpotatis från sill lunchen igår. Det tillsammans med vitlökssmör blir en härlig middag.

Härlig lugn kväll. Inget regn, ingen vind inget oljud.  Bara njuta och ta det lugnt.