Ytterligare en dag hos däckhandlare

Torsdagen 9 Juli

Växlande molnighet och svag vind på morgonen, men endast 12 grader så det känns inte riktigt som sommar. Frukost som vanligt men lite mer tempo eftersom vi ska till däckshandlaren. Passar på att nyttja servicen på ställplatsen och tömma gråvatten och fylla dricksvatten innan vi åker iväg till Euromaster i Jönköping. VI anvisas direkt vid ankomsten till den stora lastbilshallen. Lätt att köra in och här finns gott om plats för många bilar.

Amelie spankulerar runt där inne och hittar några fälgar som hon tycker vi borde ”pimpa” bilen med.

Amelie övertar arbetsledningen och ser till att de börjar byta framdäcken och hon säger också till dem att hon tycker att det ”punkterade” däcket från igår börjar se platt ut igen. Kanske det är pyspunka. De undersöker och upptäcker att fälgen spruckit. Så idag blir det två nya däck och en ny fälg. Däckshandlarna har fina tider när vi är ute och åker. Enligt däckskillarna så är det ganska vanligt att fälgarna spricker på tyngre fordon.

Vi får en fin och snabb service men idag blev det ingen rabatt. Mannen som gjorde jobbet var inte helt nybörjare, han hade hållit på i 46 år med däcksbyten så han fick gå runt och assistera några av de yngre killarna.När allt är fixat åker vi upp till Biltema för att införskaffa lite olja och andra förbrukningsartiklar. Parkeringen är full men hyggligt tomt i butiken. Däremot i den stora cafeterian var det fullt med folk som drack kaffe med kanelbulle för fem kronor och varmkorv för fem kronor. Det är tydligt att vi är Småland.  Med avklarade inköp åker vi upp efter Vätterns västra strand. Stannar till i Mölltorp och kompletterar maten och äter varsin Kings glass. Ett fabrikat vi aldrig hört talas om tidigare. Den var så där. Färden går vidare upp till Forsvik. Ett trevligt litet samhälle med sluss och ett fint bruk. Den enda platsen för oss som var ledig låg bakom alla andra på en lerig plan så vi åkte vidare upp till Carlsborg. Vi ställer oss på Carlsborgs segelsällskaps uppställningsplats bland många andra husbilar. Eftersom det är corona tider är servicehuset stängt men det kompenseras av att priset är sänkt till 150 kr ink vatten, el och tömning. Det vill säga precis den service vi vill ha.

När bilen är uppställd tar vi en liten promenad upp till gästhamnen och ser upp mot bron och inloppet till Vättern.

Det ligger en del båtar i gästhamnen.

När vi är åter i bilen gör Amelie en jättegod spaghetti Carbonara. Hon gör en stor gryta men det är så gott så vi tar taberas på den och på parmesanen. Återigen en lyckad men dyr dag.