Verona

Torsdag 20 Juni

Det blir en sen frukost eftersom jag glömt ta upp frukostbrödet ur frysen, å andra sidan är det ju skönt att sitta på morgonen och scanna igenom nyheterna i lugn och ro. Brödet tinar ganska snabbt och sedan blir det frukost. När allt är fixat åker jag ut till serviceplatsen utanför och tömmer och fyller på så nu är allt på topp igen. GPSn frågar om jag vill ha betalväg men jag svara nej så det blir SS12 söderut.

Vägen är lite trafikerad och i dåligt skick men jag har ingen brådska så det tuffar på. Tyvärr är det inte heller något större utbud av service efter vägen. Åker ganska nära Gardasjön men vet sen tidigare att vägarna där är smala och trånga och tänker därför inte chansa på att köra där även om det är vackert.

Kommer in i Valpolicella och ser skylten för Eurospin och blir glad för där kan man ju handla. Precis när jag börjar svänga in ser jag fotbollsmålet 3 m högt över entreen så där tappade de ytterligare en kund. Fortsätter ner till Verona och ställplatsen Corte Finiletto. Eftersom jag inte fått tag på några matvaror alls svänger jag som sista chans in på en bensinmack och lyckas få tjejerna där sälja mig de två sista minibaguetterna de skulle ha till dagens rätt så nu har jag frukost imorgon också. Checkar in och får beställa frukostbröd till imorgon så lyckan är total. Temperaturen stiger till 31 grader och bilen står i solen så inne i den är det som värst 38 grader.

Tittar på turistinfobladet om Verona och blir lite konfys, är det i Sverige som Verona ligger, svensk flagga och gul krona.

Tillbringar eftermiddagen och kvällen i skuggan från bilen läsandes och halvslumrande i värmen, det är först framåt klockan 22 som temperaturen kommit ner till en rimlig nivå.