Midsommar

Fredagen 21 Juni

Midsommarafton, det brukar inte vara 28 grader när man vaknar på midsommar men i Verona är det det i år. Snackar lite med damen i receptionen och hon hävdar att det är ca 6 grader varmare i Juni i år jämfört med normal temperaturen. Åker sydväst mot Parma för att vid lämpligt tillfälle komma ner till havet. Stannar till lite på vägen och bunkra vatten och bröd, lite mat samt ett par flaskor bubblande vitt vin tlll mitt midsommarfirande. Idag är GPSn och jag inte riktigt överens, han ändrar sig hela tiden skickar iväg mig ut på småvägar för att sedan efter några kilometer få vända och åka tillbaka.

Passerar igenom Parma och ser Barillas fabriker och huvudkontor och också flera anläggningar där man tillverkar och säljer Parmeggi  Reggiani. Det finns också pasta museum där, men jag åker förbi. Strax utanför Parma stannar jag och äter en pizza bianco med gorgonzola och skinka så nu är det gjort.

Det var gott men blev lite väl mastigt i värmen, 31 grader ute. Fortsätter en mil till Bardone, en lite by som ligger högt upp i bergen i ett naturreservat. Blir ensam bil däruppe. Kyrkan och kyrkogården blir närmsta grannar.

Utsikten är otrolig ut över dalen, Tyvärr går midsommarfirandet om intet för jag lyckas inte öppna det bubblande vinet, antingen är det fel på korkskruven eller så är flaskhalsen för smal.

1 kommentar

  • Barbro Nordlund22 juni, 2019 kl. 16:54
  • Svara

  Hej Anders,
  Fick igår veta att du är på väg ner mot Rom. Bra jobbat att köra själv. Nu följer vi bloggen och njuter av alla fina bilder. Temperaturen verkar vara på topp och bättre ska det bli enligt meteorologerna. Afrikavärme med upp till 40 grader i Europa. De du, det blir till att ta på badbyxorna och hoppa i vattnet.
  Kör försiktigt.
  Kram Barbro och Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.