La Spezia

Lördagen 22 Juni, midsommardagen

Vaknar vid sju av åska och kraftigt regn, vänder mig om och somnar om, Har stängt takluckorna innan jag lagt mig. Vaknar nästa gång vid halv nio och går upp, nu har solen kommit fram och värmer ordentligt. Tar det lugnt duschar och äter frukost. Sedan blir det städning av bilen och slutligen går jag till servicehuset och rakar mig, riktigt härligt. Allt detta har gjort att avfärden blir lite senare än vanligt, först vid elvatiden. Sätter kurs mot La Spezia. Navigatorn frågar om vi ska undvika betalvägar och jag svarar ja.

Rullar på i bästa fall 30 km/tim, vägen är embarmligt dålig. Fortsätter upp till SS62 , Italiens slingerbult och börjar klättra över Appeninierna. Väldigt vacker natur men jobbig väg att köra med alla cyklister och MCn som far fram. Efter ett par timmar börjar jag tröttna och bestämmer mig för att ta autostradan och betala för att komma fram lite bättre. GPSn har fattat samma beslut och skickar upp mig på motorvägen och nu går det fortare. När jag kommer ner till La Spezia svänger jag av motorvägen betalar mina 5 EUR och fortsätter efter SS1 Via Aurelia söderut. Passerar Carrara där man bryter en mycket känd marmor. Fortsätter ner till Massa och ställer mig på Ställplats Kennedy, trångt som vilken parkering som helst. Får sista platsen. Efter ett tag blir det väldigt högljutt, tydligen en musikfestival på gång och de håller på med soundcheck hela eftermiddagen, undrar hur natten ska bli.