Sommarsöndag i Italien, Köer

Söndagen 23 Juni

Det blir en lugn kväll först så kör de som det verkar 1 timme med skivor och sedan kliver bandet upp på scenen. Det låter som ett dåligt rockband som dessutom blivit tillsagda köra lite annan musik också. Halv tolv lägger de ner och sedan blir det tyst och lugnt.

Vaknar upp vid halvnio, varmt och skönt bara 28 grader inne i bilen, Frukosten blir utanför där jag fått till lite skugga under markisen.  Det som jag trott varit roddarna till bandet igår kväll visar sig var ett tivoli som börjar byggas på morgonen. När allt det praktiska är klart för morgonen bär det iväg. Fattar fel beslut, GPSn frågar om vi ska åka betalvägar och jag svarar nej. det innebär att vi ska åka SS1 via Aurelia efter kusten, Det låter jättetrevligt, men det är söndag och tempen ligger på 30 grader. Då vill alla italienare till havet. Det är kaos. På en 1,7 km sträcka tar det 30 minuter innan jag fattar vad det rör sig om. De parkerar på vägen, går i bredd utanför felparkerade bilar, totalt kaos. Borde tagit betalvägen. Efter tre timmar och 10 mil så kommer en motorväg som inte är betalväg men som ialla fall fungerar så den sista timmen kör jag ytterligare 11 mil. Mer än fyra timmar för 20 mil.

Till slut kommer jag fram till ställplats Lòasis i Castiglione de la Pescaia. Det är varmt som bara den, men väljer en plats i skuggan under pinjeträden, en av de minsta platserna men bra skugga.

Väldigt många åker under kvällen så det blir ganska lugnt framåt kvällen. Tempen sjunker och det är riktigt skönt sitta ute och läsa.