Italien

Onsdagen 19 Juni

Solig morgon 21 grader ute och lika mycket inne. Jag är glad att inte haft någon elanslutning i natt med tanke på hur det har åskat, nu har jag i alla fall inte behövt oroa mig för elstötar in i datorer och telefoneringsapparater. Det blir en snabb frukost för inget nät fungerar totalt ute, Det blir inget dagens eko och inget surfande, Det blir heller ingen hjälp av google maps med navigeringen. Idag blir det old school med karta och skyltar. Sticker iväg lite före klockan tio med riktning söderut.

Börjar sikta på Garmisch Partenkirchen. När jag kommer dit är trafiken väldigt tät så att fundera på att stanna här är inte att tänka på. Det tar dock en stund komma ur stan.

När jag är igenom det värsta siktar jag på vägen till Innsbruck.  Det är en massa härliga passager genom bergen mot Innsbruck. Seefeld har något monument som jag inte vet vad de fått det för, men bergsmassiven bakom är pampiga.

Fortsätter till Innsbruck och vidare genom Brenner Passet, ner till Italien. Resan genom Österrike tar ett par timmar men man måste köpa en vignette som gäller 10 dygn, visserligen bara 9,5 EUR men ändå. Siktar på Italien. Väldigt jobbigt när jag inte har någon kontakt med nätet och inte får någon hjälp med navigation och förslag på ställplatser. Vägtullen för Innsbruck fram till Italienska gränsen är 9 EUR. Det är en otrolig mäktig natur när man åker genom Brenner passet i Alperna. Daniel Hellden måste ha varit ansvarig för snöröjningen eftersom det trots att det år den 19 Juni fortfarande ligger kvar en massa snö.

Stannar till på en rastplats och äter en riktig italiensk lasagne, alternativen som måltidsdryck verkar vara vatten eller rödvin. Jag väljer som svensk vatten, utanför står två polispatruller och skrattar och tjoar och stimmar, de har troligen valt det andra alternativet. De stod där när jag kom, de stod där när jag åkte, de kanske står där fortfarande.  Italienska polisen är inte lika underbemannade som den svenska. Samtidigt känns det bra att de står där för sannolikheten att någon ska bryta min bil när jag äter bör vara mindre med 4 poliser på plats.

Jag har kört ganska många mil på autostradan så jag bävar lite för hur stor avgiften ska bli, när jag svänger av vid Trento så kostar det bara 10,6 EUR. Rimligt med tanke på vilken bra väg jag fått nyttja. Har nu kommit ner till Dolomiterna och åker fram genom en fin natur men bergsmassiven ser lite annorlunda ut, lite rödare. Åker småvägar till den lilla byn Levico där det finns en camping där jag ställer mig. Campingen är större än jag anat det finns nog fyrahundraplatser där och all tänkbar service inklusive affär och restaurant.

Jag behöver inte all denna service utan nöjer mig med en ställplats på ca 80 m2 med el och eftersom ingen annan dyker upp får jag väl det tiodubbla. Pooler och annat är tillgängligt även för mig, vilket jag dock inte nyttjar. Soligt och 33 grader i skuggan men träden skymmer solen så det funkar.

Sitter och svär över att det inte finns något nät, när jag funderar på varför det inte kommit något mail från Tele2 att jag är i Italien, har också varit i Österrike 2 gånger idag och ytterligare en gång i Tyskland plus Italien nu. Går in under meddelanden och ser att den säger att Messenger tagit över och frågar om jag vill ha Samsungs standard meddelande lösning istället. Messenger har tagit över telefonen och det är därför som jag bara sett den ikonen i alla appar. När jag återställer det så helt plötsligt fungerar internet igen. Sitter och skriver i skuggan av träden och inser att nu måste jag bromsa lite. Det är endast 62 mil till Rom och jag ska vara där om 6 dagar.