Turist i Rom

Lördagen 7 April

Lördag melodikrysset, sedan manövrerar vi runt bilen och tömmer och fyller vatten, lite trångt men det funkar. Stor personlig hygien idag Anders rakar sig och vi passar på och tar en  lång varm dusch i ställplatsens hygienanläggning. Vid tolv tar vi tricken in till Spagna och Spanska trappan. Anders är nyduschad och nyrakad så idag ser han inte tillräckligt ämlig ut för att folk ska resa sig på tunnelbanan, eller så är det så att idag är det familjer som är ute. Idag ska vi bara glida runt i Rom och njuta av atmosfären. Vi har ju sett de flesta turistställena vid tidigare resor så nu är det mest bara glida runt och njuta.  Tar hissen från tunnelbanestationen Spagna  upp till Basilikan Trinita di Monti uppe på kullen och ser ut över Spanska trappan. Man har inte ställt ut några blommor i trappan ännu vilket känns konstigt med tanke på temperaturen och på att våren är här.

Stoppar till på en liten restaurang alldeles intill för att få en liten förrätt och något att dricka. Vid bordet intill satt ett svenskt par från Tullinge. Peter jobbar på Scania med sales. Det blev ett trevligt samtal och en trevlig måltid. De har precis kommit till Rom och skulle bara vara där över helgen. Efter förrätten går vi ner till Corso .Amelie ser att Nicosias atelje är öppen så vi går in, Nicosia och hans fru är där. VI har tidigare köpt två oljor av honom, idag blev det en akvarell och ett kul samtal där de berättade var de varit sedan vi senast träffats.

När den kulturella avdelningen är fylld så strövar vi runt upp efter Corso och över Piazza Popolo till Flaminio där vi stannar till på en liten pizzeria och beställer tortellini med quatro formaggiosås. Otroligt gott. Amelie ville slicka tallriken för såsen var så god. Vädret sanslöst fint vi sitter i skuggan och det blåser ett par m/s men ändå är det skönt. Efter maten går vi tillbaka in mot piazza Popolo. Där tog vi en av få selfies. Lägg märke till Anders välrakade kinder.


Promenerar runt på måfå en timme. Stannar till vid en liten restaurang för en drink. Men när vi får menyn ser vi att de vill ha 15 EUR för en Gin Tonic. För det priset kan vi köpa en hel flaska Gin. Så vi går vidare och tar metron hem till bilen. Vi har både Gin och Tonic i bilen så på det sättet sparade vi 30 EUR. Det blev en riktig turistdag i Rom. Men nu är Ginen slut.