Rom maraton

Söndagen 8 April

 

Solig och skön morgon. Vi har studerat buss och spårvagnskartorna grundligt och lagt upp en plan för att åka kommunalt runt Rom. Vi går ner till bussterminalen vid kvart över elva för att ta buss 590 som ska ta oss runt norra delen av Rom och bort till Vatikanen. Vi får vänta i mer än trettio minuter i stekande sol på att bussen ska komma. Men till slut kommer den. Föraren verkar ligga i utbildning till F1 förare för han kör väldigt fort. Vi hade ju hoppats på en långsam tur genom stan så vi ska hinna se allt omkring oss. När vi kommer till Flaminio stannar föraren bussen och meddelar att nu är vi framme för att Rom maraton pågår och han kan inte köra längre. Det var en besvikelse eftersom det var den följande sträckan vi ville se.

Vi beslutar oss för att istället ta spårvagn 2 och komma upp till de norra delarna. Men vi inser att även den är inställd. Så det blev tunnelbanan bort till Ottaviano. Där tänkte vi hänga på spårvagn 19 ner till Vatikanen. Men även denna spårvagn var inställd. Så vi gick in på en restaurang direkt intill spårvagnshållplatsen.

Pastan var lite väl al dente och brödet lite väl färsk men ok!

När vi väntar på vår mat kommer kyparen in och serverar bordet bakom oss med en pasta som ligger i en stor skål av ost. Det ser jättegott ut.

Vi börjar med att äta lite blandade ostar, följt av Saltimboca. Till dessert äter Anders Vanilj och choklad glass Amelie får fikon, citron och apelsin glass.

När vi kommer ut tänker vi göra ett nytt försök åka runt stan eftersom vi betalt en 24 timmars biljett men fortfarande är trafiken avstängd så det blir tunnelbana tillbaka till bilen. Man känner sig lite lurad att vi köpt en biljett vi inte kunnat nyttja som tänkt på grund av Rom maraton