Österut till Adriatiska havet

Måndagen 9 April

Ösregn och 12 grader så vädret är ju inte speciellt inbjudande för någon tur in till Rom. Tur att vi beslutat oss för att åka vidare. Vi avvaktar och hoppas att regnet skall avta innan vi åker men det snarare ökar så vid halvtolv ger vi oss iväg. Vi blir helt genomblöta bara under den korta stunden det tar att tömma toan och koppla loss elen. Vi trasslar oss ut ur Rom och upp på E80 och sedan A 24. Eftersom vi ska ta oss över bergen så väljer vi dessa betalvägar. Regnet gör att utsikten inte blir så fin som den skulle vara, men man får i alla fall en liten uppfattning och skönheten. Här upp i bergen finns ett antal skidorter och  på parkeringsplatser bredvid vägen står stora snöplogar.

På ett ställe passerar vi igenom en 10 km lång tunnel. Helt otroligt.  Stannar till strax utanför Teramo och bunkrar mat. Nu har det slutat regna. Men tempen är fortfarande låg. Som lägst har vi haft 7 grader idag. Vid tretiden kommer vi fram till ställplatsen i Cologna Spiaggia. Så nu är vi tillbaka uppe vid Adriatiska havet. Ställplatsen ligger bakom en restaurang och vi får parkera på en stor gräsmatta med elanslutning direkt intill oss. Här är det lantligt och skönt och tystnaden är total vilket är skönt efter det oljud som var dygnet runt i Rom. Det klarnar upp lite grand frampå kvällen.

Vi är till en början helt ensamma men till middagstid kommer det en tysk husbil så vi blir inte helt ensamma. Till middag tillagar Amelie en god pasta med ostsås på 4 sorters ost.