Trafikkaos i Falsterbo

Onsdagen 20 Juli

Vacker morgon prognosen säger det ska bli trettio grader idag. Natten har varit jobbig med bodelsbatterier som la av vid ett tiden med följd att Anders sov väldigt dåligt när snarkmaskinen stannade och att Amelie inte sov alls i oväsendet som följde. Vi har inte blivit bötfällda eller bortkörda under natten för att vi stått på område som det är camping förbjudet på. Nu har vi rent tekniskt inte campat utan endast parkerat där och sovit i bilen. Vi har alltså inte ställt ut några stolar eller haft dörrar och fönster öppna. På morgonen är batterinivån så låg att pumpen till toan inte funkar och dët finns inget vatten att diska med. Så det blir snabb avfärd och så snart motorn är igång funkar allt igen. Åker in till Trelleborg och handlar mat.

När maten är inhandlad åker vi tillbaka mot Falsterbo. Det är en otrolig kö ut till Falsterbo av badgäster. Det tar en timme att köa ut de få kilometerna. Det gör inte så mycket för vi ska inte vara där förrän klockan två. Letar runt efter en plats att vänta på men överallt är det fullt med bilar och folk, så vi ställer oss utanför campingen där vi stod inatt. Vid halvtvå åker vi ut till Per och Mari. Mari är en gammal sångarkompis till Amelie. Per är inte hemma när vi kommer för han har också fastnat i den otroliga trafiken. Han dyker dock upp senare. Det blir en trevlig eftermiddag med mycket skratt när Mari och Amelie uppdaterade varandra på vad som hänt sedan sist.

Vi säger adjö och kliver in i bilen´, då kommer Per springande med en påse med färdkost. Det var några rejält kylda öl som smakade bra när vi kom fram på kvällen. Åker iväg och hamnar i en omöjligt ännu värre kö, så Amelie fick ringa ställplatsen och säga att vi var på väg men att trafiken var hopplös. Vi åker till ställplats Rögle en liten väl gömd pärla vid en liten sjö. Endast 8 platser men den har den för oss viktigaste servicen el, så vi får sova. Vi ska stå här två nätter eftersom imorgon ska vi åka in till Helsingborg och gå på teatern och det bästa verkar vara ta bilen till den stora parkeringen vid teatern och sedan åka tillbaka hit ut. Värden är informerad och ska hålla en plats åt oss.

Alternativet hade varit att ställa oss på Camping Råa vallar men de vill ha 780 kr för en natt för bilen och till det kommer taxi fram och tillbaka till teatern ca 1000 kr , så det valde vi bort.

Till middag blir det en härlig sallad ute i den varma kvällen.

Under kvällen sitter vi och diskuterar om vi ska åka hem och byta batteribanken. Byta batterier är normalt inga problem men de här sitter under framstolarna som alltså måste lyftas ut och det orkar inte mina händer. Det är bara 4 bultar per stol men de ska lyftas så måste hitta lite hjälp. Efter natten som varit blir det en tidig kväll.