Till Sverige

Tisdagen 19 Juli

Varm och skön morgon, efter frukost rullar vi upp till Bordershopen i Rostock. Så relativt tidigt som vi kommer blir vi ensamma där. Det finns ett jätteutbud av viner och sprit för att inte tala om öl. Vi handlar på oss lite vinboxar och en flaska whisky samt lite godis. Priset markant lägre än i Sverige.Sedan åker vi och ställer oss i incheckningskön till färjan.Den är relativt kort  och vi är snabbt ombord.


 Nu blir det nästan sjutimmars färjefärd till Trelleborg med TT lines Peter Pan.

Amelie söker upp samma plats i Panorama baren som vi hade på nervägen.

På vägen ut ur hamnen möter vi ett gammalt segelfartyg.

Det blir en enahanda dag där vi sitter och läser mesta delen av tiden med ett par avbrott för lite mat. Ankommer Trelleborg enligt tidtabell klockan 1845. Vi har tur och kommer av bland de första. Men sedan tar det tid för polisen står och stoppar alla bilar och kollar identiteten på passagerarna. Tror dock att de letar efter någon för det står en polis och knappar in alla bilnummer och ser ut att kolla något. Åker till ställplatsen i hamnen. Den är stor men tyvärr full. Åker till Höllvikens golfklubb fullt. Fortsätter till Falsterbo kanal fullt därefter till campingen i Falsterbo som också är full. Det slutar med att vi åker ut på en parkering utanför campingen och ställer oss där även om skyltarna säger det är förbjudet. Hoppas det går bra.

Eftersom det är bekymmer ringer Amelie upp en ställplats i Rögle och bokar upp de kommande dagarna så vi har plats före och efter teatern.