Fawlty Towers

Torsdagen 21 Juli

Varm solig morgon det kommer bli nytt värmerekord i Sverige idag. Efter frukost sitter vi vid sidan av bilen i skuggan och flämtar. Det är för varmt för att orka läsa längre stunder. Ställplatsen är ju jättefin vid kanten av en liten sjö och med härlig natur runt omkring

Sitter och hänger där större delen av dagen. Vid tretiden plockar vi ihop och åker in till Helsingborg och Fredriksdalsteatern där vi ska se Faulty Towers, eller Pang i Bygget som den heter på svenska. Vi ställer husbilen på den stora parkeringen utanför parken. Före föreställningen äter vi varsin räkmacka.

Vid kvart i sju börjar vi bänka oss. Amelie har fixat biljetter precis i mitten på rad 2 så bättre kan det inte bli. Solen avtar i styrka och värmen sjunker ner i det lite behagligare området i mitten på tjugotalet.

Man har byggt upp en jättefin scenografi över hotellet, precis som i TV serien. John Cleese har varit med och tagit fram föreställningen som hade Europa premiär här. Han deltar också som lite speaker i pausen och efter föreställningen.

Huvudrollerna innehas av Eva Rydberg och Adde Malmberg med Evas son Kalle som Manuel och Evas dotter Birgitta som Polly. Adde gör en jättebra tolkning av Basil och Eva utav Sibyl, det är imponerande att hon orkar hålla detta tempo med tanke på att hon är 79 år och detta är hennes 27 uppsättning här. Nästa år ska hon göra sin sista uppsättning och sonen Kalle tar  sedan över.

Det var en fantastisk uppsättning och skratt hela vägen igenom bägge akterna. Vi var glada att vi inte fått P -böter på parkeringen. Vi hade visserligen betalat avgiften men vi tar ju upp två platser och en del P-nissar är nitiska och bötfäller för det. Idag gick det bra. Åker tillbaka till ställplatsen i Rögke där vi reserverat en natt till och ännu inte fått betala någon så här litar man på folk.