Till Berlin

Torsdagen 13 Juni

Värmen håller i sig i bilen så nattsömnen blir störd, Vaknar och går upp vid 0730. Grå morgon och ca 20 grader, skönt att öppna dörren och släppa ut värmen. Gör frukost och kokar ägg för två dagar nu när jag har el så induktionshällen fungerar. När jag tömmer kaffesumpen i toaletten märker jag att toatanken är trasig. Som tur är har vi en i reserv som får sätta dit när den andra är tömd. Vid elvatiden bär det av igen.

Under dagen klarnar det upp och temperaturen stiger till 26 grader. Åker söderut genom gamla östtyskland.  Trots att det är trettio år sedan muren föll är det fortfarande en mycket annorlunda och deprimerande syn inne i de små byarna. Flera av de ser dessutom helt folktomma ut. Däremot är grödorna välskötta och ser bra ut ( för en amatör i alla fall ).

Åker ner till Berlin och ställer mig på ställplats Berlin Tegel inte långt från flygplatsen. Det är en stor ställplats men det visar sig dyr och dålig service sä det blir bara en natt. Betalar 4 EUR för el och det visar sig att det är säkrat till 3 A så det räcker till kylskåpet och ladda datorn. Elplattan löser ut säkringen bara jag tittar på den.

Tillbringar eftermiddagen med att sitta i skuggan och läsa, senare på kvällen visar det sig att det i den ena bilen är det ett tyskt par som bor i Sverige och i den andra ett svenskt par så det är nästan som hemma.