Gamla Östtyskland

Fredagen 14 Juni

Vaknar 0715 med kramp i höger ben, går upp och tar morgonmedicinen lägger mig sedan en stund igen,  när jag vaknar lite senare känns allt bra. Det är en solig och fin morgon 22 grader. Bilen står i skuggan så det är fint. Äter frukost i långsam takt och surfar runt lite på olika nyhetssiter. Sedan en kortare promenad med soporna. Åker bort till latrintömningen då ser jag att det rinner vatten ur gråvattentanken, får ta i ordentligt för att stänga kranen. När latrinen är tömd bär det iväg ner söderut efter A9n.

Det rullar på bra ut från Berlin, tacksam jag slipper åka åt andra hållet. Milslånga köer.

Man ska inte vara för kaxig för nästan direkt ser jag en räddningshelikopter som går ner mot vägen och sedan stannar all trafik. Vi blir stående i 45 minuter medan de reder upp på olycksplatsen under tiden går temperaturen upp till 33 grader så man slipper frysa i alla fall.

Till slut kommer vi iväg stannar till i Braunsbedra och tar ut pengar och handlar lite. Det märks att jag ät i gamla östtyskland för det finns ingen vara man känner igen. Vet inte ens säkert  om jag köpt tonic eller något annat. Åker bort till ställplatsen. Det syns att det varit ok men sen har det förfallit och nu verkar nya ägare ta tag i det hela och försöka få igång alltihop. 10 EUR för allt är helt OK.