Tar en Bajer i Bayern

Lördagen 15 Juni

När jag vaknar vi halvåtta är det 27 grader inne i bilen. Det känns inte fräscht men efter en dusch så kommer jag igång. Går upp till värdshuset och hämtar brötchen jag beställt till frukost. Tar det lugnt äter och tittar på nyhetsmorgon, plötsligt så dör TVn så jag missar intervjun med de kända advokaten Johan Eriksson vilken jag sett fram mot. Idag blir morgonrutinen lite jobbigare, både pgr av temperaturen men också eftersom toatömningen ligger ganska långt bort. Vid elva är det dags betala 15 EUR för ställplats, el och frukostbröd, helt ok. Temperaturen stiger och snabbt är det 30 grader. Ett vägarbete gör att jag får ta en stor umleitung innan jag kommer upp på autobahn igen. Under denna utflykt ser man hur lite som förändrats de senaste 40 åren. Bland hyreshusen går någon ko och ett par hästar och de få människorna man ser är klädda och ser ut som för 40 år sedan. Efter en halvtimmes åkande är jag åter uppe på motorvägen.

Åker söderut i lagom takt, håller ca 2400 varv/min på motorn vilket ger ungefär 85 km/tim då är ljudnivån ok och soppaförbrukningen är låg. Stannar till och sträcker på benen och då stiger temperaturen till 32 grader. Fortsätter ner i Bayern och klättrar upp för bergen till Bad Steben, en liten kurort som ligger på 585 m höjd. Det är otroligt välordnat och det är många olika kliniker på orten. Åker till P3 där husbilarna ska stå. Det blir en lite längre promenad ner till receptionen där man ska anmäla sig och betala. Det är mycket prydligt och vackert med alla blommor in mot receptionen.
De vill bara ha 10 Eur för att stå på den fina ställplatsen. Tyvärr finns ingen genväg tillbaka till ställplatsen så jag slår mig ner på restauranten och tar en bajer innan jag går tillbaka. Precis nedanför ställplatsen finns en stor badanläggning med mycket folk speciellt barn som tjoar och stimmar.

Ställplatsen otroligt ren och välordnad. All service finns inklusive anslutning till satelitparabol och TV, hur det fungerar vet jag inte men tyskarna verkar veta. Temperaturen sjunker och på eftermiddagen går den ner till 23 grader. Sitter i skuggan bakom bilen och läser större delen av eftermiddagen och kvällen. Har tre flugor inne i bilen sedan igår kväll som jag fortfarande jagar men de lyckas hela tiden gömma sig. Ringer Amelie och snackar om diverse saker men framför allt planerar vi slutet av hennes semester, vart vi ska åka och när.