Mot Romantische strasse

Söndagen 16 Juni

Vaknar vid sju av att det börjar regna, beslutar mig för att sova en stund till så regnet kan sluta innan jag ska gå ut och mata eluttaget med er pengar. 0830 har det slutat regna så jag kan stoppa i en slant till så induktionshällen får ström Sitter och njuter av morgonen och frukosten. Grått och 19 grader både inne och ute. Innan jag åker blir det tömning av svart och gråvatten samt sopor och påfyllning av dricksvatten. Tömningen gratis och elen kostat 3 EUR, vattnet kostar 10 cent / 10 liter. Sedan är det dags åka och fylla diesel. Det finns en liten mack i som jag såg igår, då var det så många där så det får bli idag stället. När jag kommer dit står det på en stor skylt att det är stängt söndagar. Nu blir det lite kris eftersom det är ganska tomt i tanken. GPS hittar en mack 6 km bort så jag åker dit. Riktig öststats by inte en människa ute och inga bilar för den delen heller. Hittar macken och som tur har den en kortläsare eftersom även denna mack är stängd. Priset här ute på landsbygden är lite högre än inne i städerna men det får man stå ut med. 14,35 kr litern är ju fortfarande bättre än i Sverige. Förra tankningen var i Malmö ungefär 65 mil sedan och jag tankade 71 liter så förbrukningen ligger strax över 1 liter per mil vid försiktigt körande.Åker iväg mot Wurzburg där Romantische strasse börjar. Trafiken är tät eftersom det söndag eftermiddag, navigatorn ger en massa förslag på alternativ vägar som ska spara tid. Vet inte om det gör det men jag får i alla fall köra en massa smala krokiga vägar genom an massa små byar. Det duggar hela dagen. Trodde resan skulle ta två timmar men det blev fyra timmar innan jag var framme i Eibelstadt där det ska finnas en fin ställplats. Navigatorn vet säkert var den ligger men inte rätt väg dit. Föreslår gångvägar och en undergång som är endast 2,2 m hög. Till slut ger jag upp och kör iväg efter egen ide, När jag är nästan framme så får GPS rätt på vägen och vägleder mig de sista 200 meterna. När jag kommer in på ställplatsen så hamnar jag direkt i incheckningen. Den är klar nästan innan jag hunnit in. Han ville endast ha bilnumret och 10 EUR, det inkluderade elen också. Ställplatsen sköts av wassersportsclub Eibelstadt.


På kvällen klarnar det upp och jag sitter ute och läser till klockan nio.