Äntligen värme ?

Onsdagen 12 Juni

Under natten har det varit ett kraftigt åskväder och regn, men det är ju bara skönt när man är inne. Vaknar redan kl 0730, ovanligt. Det är en grå morgon och endast 15 grader. Vid halvnio går jag bort till shoppen och köper frukostbröd. Lugn skön morgon vid halv elva blir det dags att fylla vatten och tömma tankarna innan det bär iväg.

Rullar på i långsam takt söder ut med målet Neubrandenburg i gamla Östtyskland. När jag åker är det femton grader men det stiger hela tiden och när jag kommer fram är det 30 grader. Ställer mig på Wassersportcentrum vid sjön Tollenesesee. Här utvecklade tyskarna sina torpedvapen under andra världskriget. Det är en fin plats nere vid sjön och det finns 16 platser med el. Sätter mig under markisen och läser. Middag blir pytti panna med stekt ägg, jobbigt att laga till i värmen men det behövs varm mat.

Vid sextiden är det dags att gå ner till hamnkaptenen och betala för platsen. 10 Eur helt OK.

När jag kommer tillbaka till bilen utbryter ett riktigt oväder, först mycket kraftiga vindar sedan åska och så kommer en hagelstorm med stora hagel så man tror det ska skada bilen. Ovädret är så kraftigt så det går inte använda parabolen för antagligen är det så att haglet hindrar de svaga satellitsignalerna gå fram. Som tur minskar regnet och jag kan se finalen av Sveriges Junior Mästerkock, även om det kommer störningar. Vid tiotiden slutar det regna och äntligen kan jag öppna dörrar och fönster och försöka få ner temperaturen i bilen.