Telemark

Onsdagen 11 Juli

Strålande morgon, när Anders gick och la sig kl 0045 var det 21 grader och det var ungefär samma vid frukostdags kl 0930. Vi planerar åka österut mot Sverige, men GPS skickar iväg oss nordvärst, men då får Anders se garaget i Odda där bärgarna står som är hjältarna i TV programmet om vägens hjältar i Norge. Så här års har de inte mycket verksamhet men på vintern är det dygnet runt.

Vägen kantas av fantastiska vattenfall och när man ser dom och betänker att det varit en jättetorka hela våren så undrar man ju hur det sett ut om det varit normalt år. Efter att ha vänt rullar vi iväg mot E134 för att i sinom tid komma till Sverige.

Vyerna är obetalbara och omöjliga att återge med en kamera, men vi försöker.

Strax utanför Odda ligger Låtefossen ett 165 meter högt vattenfall som är helt spektakulärt både genom sin storlek men också genom at den är delad i två delar. Det blir en blöt titt.

Vägen slingrar sig upp genombergen och upp i Hardanger fjällen.

I Heddal ligger Norges största stavkyrka Hitterdal. Den härstammar från 1200 talet men omnämns först 1315. Vi stannar till för en titt. De vill ha 80 NOK ungefär 95 SEK per person för att komma in och se den.

Vi lägger pengarna på varsin stor glass istället.

Fortsätter 4 km till Notodda och tar in på campingen. 30 grader och varmt och skönt. Ordningen obefintlig, ställer er där ni vill var personalens uppmaning. Efter en timme kom det ett antal exklusiva husvagnar med dragbilar. Den finaste dragbilen var en ny Bentley förövrigt endast nya stora Mercedesar. Det kom också ett antal andra fina bilar bla en nästan ny  BMV630 i Cab, svenskregggad  vi kollade och den var avställd ingen försäkring och naturligtvis inte skattad. Det blev en väldans massa körande fram och tillbaka med de här bilarna med småbarn obältade i förarnas knän och med förare som såg alldeles för unga ut. Det här är nog den mest negativa upplevelsen vi haft på en camping. Bilar och husvagnar var reggade i Sverige, Tyskland, Norge och Polen. Familjesammankomst eller. Önskar att vi också kunde köpa en Bentley för att ha som dragbil till en husvagn.