Till Sverige

Torsdagen 12 Juli

Ytterligare en vacker varm morgon. Det är även idag för soligt och varmt utanför bilen för en utefrukost. Vi åker iväg vid elvatiden som vanligt. När vi kört ca 1 km kommer vi fram till ställplatsen Notodden. Det var väl dit vi skulle åkt igår, men den missade vi tyvärr. Lägre pris och parkering vid floden. Vi passar dock på att nyttja den publika gråvattentömningen. Tänk vad fint det skulle vara om man även byggde sådana i Sverige. Nu hamnar nog mycket gråvatten ute i naturen.

Här har E134án blivit lite bättre så vi kan rulla på med hygglig fart. När vi passerar Kongsberg ser vi ett par fina vattenfall inne i stan. Tyvärr var det svårt att både köra och plåta.

Fortsätter upp till Drammen och där svänger vi ner mot Dröbak och tunneln under Oslofjorden. Tunneln är 7,3 km lång och är på dess djupaste stället 134 meter under ytan. Stigningen i tunneln ligger som mest på 7 %. Det är skönt att komma upp till ytan igen och fortsätta mot Sverige. När vi kommit in i Sverige åker vi ner till Nordby köpcenter direkt efter gränsen, men det ser ut som ute i Kungens Kurva med en jättestor byggnad med alla sorters affärer i och en gigantisk parkering. Visserligen har de en separat avdelning för husbilarna med möjlighet att övernatta på, men vi väljer att inte stanna där. Åker till Svinesunds köpcentra (det gamla affärsområdet) där får vi plats och bunkrar mat inne på Maximat. Inser efter en stund att det är en Norskbutik med norskt produktutbud, men det blir mat inköpt i alla fall. Sedan åker vi ner till Strömstad och ställer oss på ställplatsen Bojarparkeringen. Det finns plats för ett 50 tal husbilar. Ställplatsen ligger en bit norr om Strömstad men det går en gratis buss ner till stan varje halvtimme. När vi kommer finns det hyggligt med plats men ganska snart är det fullt och det kommer en strid ström av bilar hela kvällen som får vända och åka vidare.