Storvinst

Tisdagen 25 April

Väcks klockan 0630 av ett väldigt skramlande utanför bilen som följs av allehanda ljud av buller och motorljud. Ljuden slutade vid 0800 blir lite irriterad att de är så ljudliga tidigt på morgonen för att sedan sluta när alla har vaknat. En sval och frisk morgon. Det visar sig senare att de bla ställt upp en sopcontainer bakom min bil  och påbörjat bygge på järnvägen.Tar det lugnt och äter frukost i lugn och ro innan jag rullar i väg. Trots att de tar 260 kr per natt finns ingen service för bilen i hamnen så jag får åka upp till Svinö under Ölandsbron för att tömma tankarna. Det står en Tysk och en Fransk bil vid tömningen och ingen av dem verkar ha speciellt bråttom. När jag kommer och ställer upp mig bakom i kön kommer de på att de kanske ska göra något. Intressant att se den Franske kille stå med locket till färskvatten påfyllningen medan tjejen hans fyller vatten, istället för att plocka bort avlopps slangen eller göra något annat nyttigt. Till slut kommer de i alla fall iväg och jag kan tömma grått och svart.

Sedan iväg upp på E22 söderut. Soppan ska räcka 13 mil enligt mätaren och det är endast 8 mil till Karlskrona så det är lugnt. Efter att ha åkt en liten stund tänds den gula lampan på bränslemätaren och nålen sjunker i skrämmande takt så det blir till att stanna på första mack oberoende vilken det är. Det blir DinX i Bergkvara, där kostar dieseln idag 20,66 kr litern. Den billigaste macken jag ser under dagen är 21, 46 kr/l ända upp till 21,71 kr/l så det är dagens högvinst med tanke på att jag ska köpa dryga 70 liter. Besparing åtminstone 80 öre per liter.

Rullar ner till Karlskrona och ställplatsen i Handelshamnen.

Det är bara ett par bilar där ställer mig närmast betalautomaten. Ute 7 grader och en isande kall vind från havet. Händerna alldeles iskalla när jag varit ute och kopplat el och betalat.

Sitter inne och gör lite jobb och ringer några samtal.

Idag är det Amelies födelsedag så jag ordnar till med en liten festmåltid. Eftersom hon inte är med får jag äta den själv men ringer födelsedagsbarnet och berättar vad hon fått om hon varit med.

Till förrätt blir det en liten Toast Skagen och ett glas vitt, väl kylt borde kanske inte varit så kallt idag.

Huvudrätt blir Rostbiff och potatissallad och lite rött.

Sedan blir det lite TV tittande och skrivande.

Ute regnar det och det är kallt de få som går förbi är ordentligt påpälsade och de ser avundsjukt på mig där jag sitter inne i värmen.