Kalmar

Måndagen 24 April

Mulet och ordentligt dimmigt. Temperaturen ungefär 6 grader när jag går upp, den stiger ett par grader under dagen. Frukost i lugn och ro för att sedan tömma svartvatten och fylla dricksvatten. Åker upp till E22 och svänger vänster söderut. Allteftersom jag åker bränner solen bort dimman så när jag kommer ner till Kalmar är den helt borta.

Ställer mig på Ölandskajen som vanligt och kopplar upp elen. Det står endast 3 bilar när jag kommer. På sommaren brukar det vara svårt att få plats överhuvudtaget.

Lite senare går jag över till turistbyrån och betalar ställplatsavgiften. 260 kr känns lite dyrt men allting ökar ju i pris nu. Undrar vad de tänker ta betalt när det blir högsäsong.

Kalmar är extremt mycket lugnare nu än vad man är van vid från sommaren.

Nu håller man på och snickrar och målar för allt ska vara fint till sommaren. De få båtarna som ligger i hamnen verkar ha legat där hela vintern.

Sitter i bilen och jobbar lite med några protokoll och reseräkningar under eftermiddagen.

Strax före klockan sex ringer Amelie och stämmer av dagen, precis då börjar det regna och det blir rena syndafloden. Det är så man tror det skulle behövas flytväst på bilen. Jag är glad jag är hemma, för bakom mig är en stor pendlarparkering och det kommer många från tåget på väg till sina bilar som ser dränkta ut. De tittar in genom sidofönstren och ser avundsjukt på mig där jag sitter och läser i godan ro inne i värmen. Regnet avtar ganska snabbt och återgår till normalt strilande men det behövs blöta så OK.