Snö 26 April

Onsdagen 26 April

Växlande molnighet och 7 grader och en kall vind

När jag sitter och äter frukost kommer KBV 001, kustbevakningens största fartyg in och lägger till framför mig på kajen. Kul med  underhållning när man mumsar i sig morgonlimpan och sörplar i sig kaffet.

Vid elvatiden åker jag upp till norra delen av hamnen och tömmer, Intressant att här är OKQ8 billigast på dieseln, vanligtvis är dom dyrast. Sedan rullar jag norrut, siktar på Kosta.

När jag kommer fram till ställplatsen vid safariparken är jag helt ensam, inte en bil eller någon människa. Tycker inte det är jättekul betala 285 kr för att få sitta ensam ute i skogen. Kan nog spendera dessa pengar på bättre sätt. Googlar runt efter alternativ plats men hittar ingen som verkar vara öppen och värd pengarna. Fortsätter norrut, vid Nässjö kommer en riktig snöby. Det är svårt se vägen och temperaturen sjunker till 1 grad. Snöbyn upphör efter 10 minuter och jag beslutar mig för att åka upp till ställplats Huskvarna vid Vättern södra strand. När jag kommer dit står bara en bil där men det kommer fyra bilar efter mig inom 10 minuter. Här kostar det bara 100 kr och då får jag sjöutsikt och inte bara granskog. Framemot kvällen är vi 10 bilar där. Sitter och ser ut över en blåsig Vättern. Idag är det inga badande eller andra på stranden, däremot många cyklister som far förbi i  hög fart. Mannen som har glasskiosken bredvid håller på och lastar in glass, antar han ska öppna till helgen. Snart är sommaren här även om det är svårt inse när det varit snöbyar idag.