Stegeborg

Onsdagen 22 Juli

Lugn morgon i Västervik, solen skiner och det är växlande molnighet men endast 15 grader. Temperaturen har sjunkit generellt i Sverige de senaste dagarna. Plockar ihop i lugn takt och sedan tar vi en tur runt i Västervik. Björn Ulveus har ju mitt i Västervik låtit bygga ett hotell och ett höghus på Slottsholmen som blivit väldigt omdiskuterat. Vi tycker att det ser helt ok ut. Därefter svänger vi upp på E22an och åker norrut. Åker in i Valdemarsvik och handlar lite mat och tankar. Sedan tar vi småvägar, så små att det knappt finns på kartan norrut mot Stegeborg.

På vägen passerar vi en dovhjorts farm.

I Stegeborg förbokar och betalar man platsen. Igår bokade vi plats C1 vilket gör att vi kan åka i lugn och ro och ändå veta att vi har en plats när vi kommer fram. Idag är det fullt. Tycker det är lite dyrt 250 kr/natt när det är flera hundra meter till toa och annan service. Vi behöver ju ingen för vi har det i bilen. Det har de flesta som kommer hit och då är det ett överpris. Men det är fullt så marknaden är beredd betala.

En snabb etablering och sedan blir det rökt flundra på hårdbröd som lunch. Därefter vidtager läsandet tills det är dags för middag. Idag blir det överbliven flankstek med gotländsk färskpotatis, kokta morötter och rödbetor med vitlökssmör. Mums.