Hos Maja

Torsdagen 23 Juli

Solig morgon, men det blåser friskt och det är endast 15 grader ute. Det ser skönt ut men vinden gör att det är kallt. Efter frukost packar vi ihop oss och åker upp till färjan över Stegesund upp till Vikbolandet.

VI har sådan tur så de håller på och kör ombord på färjan så det blir ingen väntetid Vi åker tvärs hela Vikobolandet upp till Skenäs. Därifrån går färjan över Bråviken till Qvarsebo. Även här har vi tur och b lir sista bil ombord, sedan åker vi för det finns inte plats för någon mer. Vi hamnar bakom en djurtransport som ser helt livsfarlig ut. Det hänger plåtar från den och vi är rädda de ska blåsa av när han kör så vi lägger oss långt bakom. Som tur svänger han av efter några kilometer och vi kan åka iväg utflyktsvägen i lugn och ro. Uppe i Kolmårdskogen stannar vi en stund oc Amelie går ur och plockar lite blåbär till kvällens efterrätt. Kör in i Nävekvarn och vidare upp till Nyköping och Arnö lack som ska fixa skadan bak. Vi beställde jobbet den 27 April och reservdelarna har inte kommit ännu. Passar på att tömma och fylla vatten nere i hamnen. Sedan matinköp uppe på MAXI. Rullar iväg tll Majas sommarställe i Tystberga där vi ställer oss som vanligt på andra sidan av vägen till henne.

Det har arbetats vidare på taket sedan vi var där sist så nu är det snart klart med takrenoveringen,

Eva har tillsammans med Maja och Pierre åkt över från Gotland och håller på och fixar med huset.

Amelie lagar Torsk med citronsås och ris. Pierre kastar sig över maten och äter upp den i ett nafs.

Till efterrätt blir det blåbären Amelie plockat samt hallon och vispgrädde.

Efter maten och disken lägger Eva Pierre och Maja börjar bredspackla en vägg medan Amelie och Anders sitter och kommer med uppmuntrande tillrop.