Årets första båttur

Fredagen 24 Juli

Morgonen solig men lite kall, endast 15 grader vid tiotiden. Rikard kommer över och fortsätter sätta upp tegelläkt. Lite senare kommer Lisbet, Tony och Kristoffer så det blir full fart med att fixa taket.

När arbetsstyrkan är där och vi har snackat med dem åker vi vidare. Vi tar utflyktsvägen norrut och åker upp till Boholmen och Hannes. Han är hemma och fixar tillsammans med Elmer, Malte och Maltes kompis Olle, samt förstås Ralf. Hannes fixar en kaffekorg. Elmer driver glassförsäljning från båt till båtturisterna så hela garaget är fyllt med glassfrysar. Vi väljer ut våra favoriter och går ner till bryggan och nyförvärvet en liten snipa. Åker ut till en lävik där vi äter glassen och dricker kaffe. Det är verkligen lycka.

Elmer sitter och diskuterar krisen mellan USA och kina med Ralf. Övertygad om att Ralf har bättre lösningar än President Trump. Ralf är otroligt förtjust i att åka båt.

Hannes har samlat på sig en hel flotta, i topp Axoparen med sina 350 hästar och över 40 knops maxfart. Förra helgen åkte de upp till Åland, 448 nm på två dagar, tur att vi inte ska betala den soppanotan. Men det måste varit fantastiskt åka fram i full fart genom den sjön som var då.

Yanmarinen för sönerna med 115 hästar

Snipan för sköna turer och cirka 8 hästkrafter.

Vattenskotrarna för de stressade.

Hannes ” sommarstuga”

När vi åker tar de fyrhjulingen och åker iväg på något skoj.

Vi åker hem för att tvätta och förbereda oss för en månad uppe i norr.

Parkerar husbilen ute i Saltis och åker upp till Saltsjöbadens centrum och köper ett par köttbitar och lite pasta som Amelie gör en fantastisk pasta stekt i panna med chili och vitlök.