Mot fastlandet

Tisdag 21 Juli

Revelj klockan 0600. Det är en lite grå morgon och bara 14 grader. Det blir en snabb påklädning och morgonhygien innan vi 0620 rullar iväg ner till färjeterminalen. Det är många bilar därnere. Färjan till Nynäshamn ska avgå 0715 och vår färja till Oskarshamn klockan 0730. Incheckningskön går ganska kvickt och sedan blir vi stående på planen och väntar på att köra ombord på M/S Visby. Under väntetiden kommer personal runt och ser till att vi stänger av gasolen och markerar var den finns.

Vid kvart i sju kör vi ombord på däck 3. Tar hissen upp till däck sju där vi har platser i aktersalongen. Idag tar de ombord 850 passagerare så det är lite mer folk än på hitresan. Man har ett lite annat system på den här färjan. Vi som har sittplats blir tillsagda att sitta på våra platser och att äta vår frukost där. De som inte har köpt plats blir tillsagda vilket bord de ska sitta vid i serveringen och där ska de hålla sig. På så sätt försöker man hålla distansen mellan personerna ombord.

Amelie går nästan direkt vi kommit ombord och köper frukost medans Anders väntar en stund. Överfarten tar tre timmar och går ganska fort, speciellt för Anders som somnar till en stund efter frukosten.  När vi skulle gå av färjan hade man satt ut passagerarvärdar som stod i trapporna och dirigerade passagerarströmmarna så att det inte blev kö eller för korta avstånd. Så borde man göra även när det inte är Coronatider. Avkörningen från färjan går ganska snabbt och vi tar E22an norrut.

Åker upp till Västervik och ställer oss på Barlastuddens ställplats.  Efter en liten stund börjar det regna så vi får hålla oss inne ett tag. Regnet upphör och vi börjar gå in mot centrum. Det är ca 1 km promenad efter kajerna. Västervik är en riktig sommarstad och nu när regnet upphört är det mycket folk ute.

VI glider in på Harrys Restaurang precis i kanten av den inre hamnen. Det är ett ställe vi varit på flera gånger och ätit. Idag blir det Fish and chips på Rödtunga för Anders.

Amelie väljer en Flanksteks Toast med Bearnaise. Bägge rätterna var väldigt goda och även om portionerna såg små ut blev vi mätta och nöjda.

Det blev varsin glass som efterrätt på återvägen. När vi kom ner på kajen kom KVB033 och skulle lägga till så vi blev stående en stund och tittade på.

Åter i bilen så kollade Amelie stegräknaren och vi har gått drygt 5000 steg idag vilket väl får anses vara bra för Anders som inte gått så mycket de senaste åren. Under kvällen kommer regnskur efter regnskur så vi blir sittandes inne läsandes och TV tittandes. Det är skönt det också ibland.