Norrut till bergiga Valsugna

Jag måste börja med en rättelse av gårdagens blogg. Måste ha haft totalt hjärnsläpp. Det är naturligtvis Markuskyrkan som vi stått utanför i Venedig och inte Peterskyrkan som ju finns i Rom.

Torsdagen 26 April

Ytterligare en strålande morgon. Frukost och sedan tömning, vattentrycket var så extremt lågt att vi måst stanna ett dygn till för att fylla vattentanken så det fick vara. Åker upp mot Treviso och stannar till där för inköp av mat.

Sedan fortsätter vi norrut. Vi ser på byggnader och annat att det är en välmående bygd. Ganska snabbt kommer vi in ett bergigare område som vi slingrar oss igenom. Det är väldigt vackert.

Bergen är upp till 2000 meter höga med snöklädda toppar.

Vi stannar till i den lilla byn Valsugna i Trentino. Den ligger nere vid Lago di Caldonazzo. Att döma av hur det ser ut där är det turism och vin och äppelodling man livnär sig på. Vi åker in och ställer oss på Camping Spiaggia direkt nere vid vattnet. En fin gammal camping som verkar ha genomgått en renovering på sistone med nya toaletter och duschar och så har man också en liten närbutik. Campingen har öppnat häromdagen så det är inte så många där ännu och de som är där arbetar mest med att etablera sig och husvagnarna. Vi däremot stannar till, drar åt handbromsen, koppla in elkabeln och ut med markisen. Sedan blir det läsning i solen.

Det blir en skön eftermiddag i solen. VI har åkt cirka 16 mil idag och det har tagit mer än tre timmar så medelhastigheten är inte så hög, men vi ser mycket.