Dolomiterna

Fredagen 27 April.

Natten blev lite stökig eftersom Anders snarkapparat inte gick igång pgr av problem med 12v uttaget, efter en stund hade vi hittat en 220 v laddare och fixat till det hela innan friden kunde lägga sig. På morgonen är det 14 grader och molnigt så vi bestämmer oss för att åka iväg. Campingen är inte riktigt byggd för husbilar så tömning och fyllning blir lite konstigt men det går. Vattentrycket är det bästa vi någonsin haft. Det är så högt så Anders måsta sänka det för att Amelie ska orka hålla i slangen. När vi är klara klarnar det upp.

Äppelodlingarna står i full blom

VI åker norrut upp in i Dolomiterna och vi får många vackra vyer genom fönstren mot snötäckta berg och stora fina slott. De flesta sluttningarna är täckta av vinodlingar.

Idag har vi valt att åka betalväg för att slippa dessa små slingrande alpvägar. Stannar till på Autocamp Sadobre strax för Brennerpasset. Idag har vi gjort ca 150 km. Autocamp Sadobre är en ställplats för 50 husbilar men det är också en stor  P plats för lastbilar så det är mycket folk och rörelse där. Här finns all service för chaufförerna med toaletter och duschar men även en hyggligt välförsedd minilivs (åtminstone vad gäller alkohol).

 VI inmundigar varsin Risotto på vildsvin och svamp i Restaurangen precis innan de stänger för middagsvila. Jättegott och riktigt stora ” tradar” portioner. Med tanke på hur många husbilar vi sett på vägen är det konstigt lite husbilar på ställplatsen. Speciellt med tanke på att det finns få platser att stanna på och att de allihop är markant dyrare och med mindre service. Den här vägsträckan mellan Bolzano och Brenner är det bara att dundra på.

Det måste vara spännande att spela fotboll på planen däruppe. Det gäller att vara hemmalaget så att man får ha den övre delen av planen. Ställplatsen är stor och vi känner oss lite ensamma, men vid niotiden börjar bilarna rulla in. Tyskar på väg söderut inför helgen. Så det blir nästan fullt. Någonting har hänt under kvällen eftersom en helikopter hovrar trettiominuter strax bakom bilen. Men vid elvatiden sprider sig lugnet.