Minskad besättning

Fredagenn16 Juli

Molnig och grå morgon, ”endast” 20 grader, känns riktigt svalt efter de senaste varma dagarna med temperaturer uppemot 30 grader.  Plockar ihop och ger oss iväg vid elvatiden. Börjar med en liten tur inne i Nora innan vi sätter kurs mot Trosa. Åker väg 50 till Örebro och sedan 52 mot  Nyköping. Stannar till i Vrena för en glasspaus. Passerar Skavsta flygplats och när vi kommer ner till Nyköping  svänger vi upp på E4an norrut. Hemma klockan 1440. Amelie gör en snabb hoppackning och kliver ur. Amelie ska vara hemma några dagar och kurera sin förkylning medans Anders tar en sväng runt i Sverige. Troligen blir det en tur i södra Sverige eftersom planen är att Anders och Amelie ska åka upp till Norrland senare. Anders åker iväg klockan 1445, quickstop, endast fem minuter inklusive avskedspuss tid. Åker via VästerLjung upp på E4an söderut. Väljer E4an för att snabbare komma iväg till ”natthamnen” istället för att åka utflyktsvägen som är favoritvägen söderut. Idag var det inget bra val. Efter en liten stund började bilarna framför slå på varningsblinkersen och så stod vi stilla. Efter en stund började vi rulla igen. Såg ingen anledning när vi åkte vidare.

Kommer ner till Nyköping och åker ut mot hamnen och ställplatsen. Det finns en lite trång plats ledig där jag tränger mig in.

 Det kommer en massa bilar med stora racingmotorbåtar på släp som sjösätts och provkörs med ett väldigt muller. Det ska bli ett pokerrun imorgon, ikväll ska deltagarna festa på Svärdsklova. För mig blir det en lugn kväll med lite TV tittande och pysslande.