Oxelösund

Lördagen 17 Juli

Sover länge och vaknar upp till en morgon med lita grå skyar. De lättar under förmiddagen. Temperatur 23 grader. Äter frukost och glanar på TV. Sedan lite uppsnyggning och iväg till latrin tömning och bunkring av vatten. Åker iväg och bunkrar diesel, sedan vin och därefter mat. Nu är bilen toppad och klarar sig åtminstone en vecka, med begränsning på diesel förbrukningen.

Varmt som bara den, det har tagit en bra stund att fixa allt detta.

Siktar på Oxelösund för att hitta en plats innan allt är fullt. Kommer ut till Femöre vid halvtvå och då är det riktigt fullt. Har aldrig sett så mycket bilar där, det står åtminstone 20 husbilar där och ett oräkneligt antal personbilar. Endast 10 ställplatser.

Ställer mig mitt på planen och drar en lång elkabel.

Det visar sig att väldigt många är nere i hamnen för att se starten på Poker Run. Ca 50 båtar drar iväg mot Nyköping. Träffar Tonny och Lisbet som har ätit lunch med sina Norska släktingar. Sitter ute och läser men vinden är sval och efter ett par timmar måste jag sätta mig inne och värma upp mig. Ser att KBV blåar ut ur hamnen i hög fart så något måste ha hänt. Middag köttfärsbiff och stekt potatis. Kvällen fördrivs med läsande ute eftersom vinden nu avtagit och temperaturen blivit behaglig.