Nora

Torsdagen 15 Juli

Vi äter frukost uppe hos Vera och sedan äntrar vi hennes lilla Honda. Åker iväg till Branäs skidcenter och åker en lång backe upp till toppen på berget. De har byggt otroligt mycket hus uppe på toppen. Utsikten var vidunderlig från de få platser vi kunde se ut över dalen. Överallt har de byggt så man måste ha tillgång till ett av husen för att kunna se det helt och hållet

Efter att ha varit uppe på Branäsberget åker vi hem till Vera igen och packar ihop husbilen.
Åker småvägar ner till Nora och ställer oss på deras stora ställplats. Gott om plats och skugga. Den har den service vi önskar, men tyvärr är deras betalningssystem riktigt undermåligt så det tar en bra stund komma in på området. Läser på nätet en massa kommentarer om det problemet. Den ansvariga personen svarar bara att man kan förbereda sig hemma och installera appen som behövs eller fråga någon bekant som vet hur man gör. Toksvar.

Mitt emot vår plats ligger Nora Bergslags veteranjärnvägs lokaler. Under kvällen hör vi tåget och hur de släpper ut ånga.

Snett bakom oss är det en liten skyddad lagun under höga träd. Den verkar ha utlopp till Nora sjön för det kommer bilar och sjösätter och tar upp vattenskotrar hela kvällen. Sitter i skuggan utanför bilen och läser fram till klockan tjugotvå.