Marseille

Söndag 3 December

Ankommer Marseille vid nio morgonen. Vi sover fram tills dess. Amelie ordentligt krasslig men Anders bara lite grand. Soligt men bara 5 grader så det är friskt att gå ut på balkongen och se på utsikten över hamnen.

Vi skippar frukosten och stannar i kojen istället. Frukost och lunch slår vi ihop och äter en trerätters lunch istället. Börjar med vegetariska vårrullar följda av Saltimbocca och så varsin Peach Melba som avslutning. Sedan åter upp till hytten och läsning och vila. Det är långt från hamnen in till stan och vi har varit här flera gånger förut så det känns viktigare att vi är så pigga som möjligt när vi ska åka hem imorgon. Hemresan planeras ta 18 timmar och det är lång tid när man är dålig.

Trevlig avskedsmiddag med de amerikanska tjejerna, finska paret syns inte till ikväll heller. Förrätt sparrissoppa och till varmrätt blev det en biff i madeira sås följt av glass. Efter middagen upp till hytten och packa ihop väskan och ställa ut den utanför dörren så den står på kajen imorgon när vi ska debarkera.

Vi får räkningen från båten, de har debiterat bussresa från hamnen in till Marseille så det blir till och få det ändrat. Onödigt behöva betala 200 kr för en busstur vi inte gjort.