Barcelona

Lördagen 2 September

Anders vaknar av sig själv, antagligen beroende på att han gått och lagt sig tidigt. Vi har precis ankommit Barcelona och ligger förtöjd längst in vid bron.

Soligt men bara 11 grader. Amelie mår inte bra så det blir ensam frukost för Anders. Vi ställer också in planerade besöket på Picasso museet.

Utsikten fin inöver hamnen och upp mot parken Sant Llorenc del Munt i lÒbac.

Nästan direkt efter ankomsten kommer tankbåten. Det tar större delen av dagen att tanka. Turman slipper den räkningen.

Amelie tillbringar dagen sovandes medan Anders sitter och läser. Han får äta lunchen själv och idag blir det bara en två rätters eftersom det inte är så kul äta ensam.

Frampå eftermiddagen går Anders ner i baren på däck 5 och läser. Vid sextiden ansluter Amelie och vi äter middag tillsammans med de två amerikanska flickorna. Pecka med fru dök inte upp. Amelie går upp och lägger sig eftermiddagen medan Anders sätter sig i biblioteket och läser. Hoppades på lite lugn och ro, men där är en familj med två barn som tycker att det är ett jättebra lekrum för barnen. Som tur är går de efter en halvtimme men undrar vilken röra de ställt till med i sina lekar med pusselkartongerna som tömts ut på golvet. Om de blandats lär det ju bli omöjligt lägga dem.

Tidig nattning.