Genua

Måndag 4 september.

Under natten har vi tagit oss från Marseille till Genua.

Tidig purrning och ner till matsalen för frukost släpandes på bagaget. Ingen av oss är i toppskick utan vi hade helst stannat kvar i kojen. Förvånansvärt få personer i matsalen med tanke på att Genua är en stor bytesort.

Går ut och sätter oss i stora baren på däck 5 och så går Amelie iväg för att fixa feldebiteringen, Hon kommer tillbaks och säger att Anders måste gå och få utbetalningen eftersom det dragits på hans kort. När Anders kommer tillbaka sitter Amelie och är mycket upprörd, hon har fått ett SMS från Lufthansa att vår flight är inställd och att vi är bokade på ett plan på onsdag kväll. Inte bra eftersom det finns ett antal viktiga saker inbokade hemma under kommande vecka. Amelie kollar in på nätet och bokar ett hotell alldeles i närheten. Sedan börjar vi vår avstigning, eftersom vi är klart irriterade över denna sena ändring följer vi inte procedurerna utan vi går bara av båten utan att följa med respektive grupp. Sedan går vi direkt ner och hämtar vår väska som står så till att den syns lång väg. När vi samlat ihop oss går vi ut och tar en taxi till Hotel Nuovo Nord som ligger strax ovanför hamnen. Vi har bott alldeles intill vid en tidigare resa. Vi får ett jättestort rum med skrivbord, sminkbord och stor säng. I direkt anslutning ett litet rum med soffa och ingång till badrummet. Med tanke att vi valt första förslaget om hotell är det verkligen bra.

Nu vidtar arbetet ringa runt och flytta om aktiviteter och hitta hjälp med sådant som inte kan vänta.

Flera vi talat med hemma säger att det är väl kul få vara ett par dagar i Genua på Lufthansas bekostnad men det småregnar och det är nära nollgrader. Vi har inga kläder med oss för sådant väder och dessutom är vi sjuka båda två, så vi får nog stanna på rummet de här dagarna.

Vid klockan sex går vi tvärs över gatan och intar en god middag. När vi suttit där en stund säger Amelie, här har vi ätit tidigare och då kommer vi ihåg att 2011 bodde vi på hotellet i det huset och åt middag på den här restaurangen. Det var kvällen innan vår första kryssning med MSC när vi skulle fira Anders 60 årsdag. Sedan dess har det blivit ett antal kryssningar.

Åter på hotellet läser vi om människor som suttit fast på Munchens flygplats i flera dygn på grund av snöstormen. Enligt Munchens flygplats officiella hemsida ska flygplatsen öppna tisdag klockan 12 00.

Hoppas det håller så vi kommer iväg på onsdag.