GRÅ GRÅ GRÅ i Genua

Tisdagen 5 December

Flygplatsen i Munchen fortfarande stängd. I Genua lätta skyar men endast 5 grader och en tidvis frisk vind. Efter frukosten går vi upp rummet igen och tar det lugnt och läser.

Luften har helt gått ur, ingen aning när och hur vi ska komma hem och vädret är tjurigt. <Flighten som vi var ombokad till är cancellerad så vi vet inget.

På eftermiddagen bestämmer vi oss för en liten promenad. Ser ganska snabbt att vi bor 200 m från centralstationen så vi går ner dit och tar en kopp espresso och ser på trafiken. Ser en skylt om hop on hop off bussar och biljettkiosk. Köper varsin biljett och inväntar bussen. Det blir en tur runt Genua city och en sväng österut mot vad som verkar de finare kvarteren. Åter vid centralen går vi upp till en Focacceria och tar varsin drink. Standardpris på alla drinkar 9 EUR då får vi också ett stort fat med focaccia, det lättar upp humöret lite.

På kvällen går vi till en närbelägen restaurang för middag. Ingen av oss är speciellt hungrig, Anders orkar pressa ner en schnitzel med pommes frites men Amelie äter endast lite fritte. Humöret är verkligen i botten.