Lite turism i Genua

Onsdag 6 December

Tar det lugnt på förmiddagen och undrar vad vi ska ta oss för.  Ute är det soligt och 8 grader. Vid ettiden bestämmer vi oss för att gå ut och se oss omkring lite. Vi hinner bara gå 100 meter så ser vi ingången till den L formade hissen som Stefan Back tipsat oss om.

Ascensore Montegalletto 

Hissen går som vagn 235 meter horisontellt in i berget för att därefter bli hiss som går 69 meter vertikalt. Vi måste självklart prova den.

Det är en ganska spännande tripp eftersom vi inte vet vart vi kommer eller hur det fungerar. Maskineriet ser ju stadigt ut men för övrigt vet man ju inte.

Kommer ut på toppen av ett berg med en fin utsikt över Genua och vi ser direkt en ingång till en vacker trädgård och ett slott ovanför så vi trampar in där.

Castello D’Albertis
Uppenbarligen är det nu ett museum där Kulturella artefakter är insamlade från hela världen av en sjökapten och  visas i en gotisk 1800-talsherrgård.

Vi trampar på uppför backarna upp till slottet.
Utsikten över Genua är strålande i vintersolen.

Sedan blir det återtåg till hissen och nerfärd som även den går bra. Ett glas öl till Anders på vägen tillbaka till hotellet.

Vid halvsju är det dags gå ut och äta, går till Focaccerian från igår. Anders tar en salami pizza och Amelie Pasta genovese.

Ser på spåret på TV och vi lyckas bägge två få ihop bra poäng. Ingen info om flighterna.