Kalmar

Lördagen 30 Juli

Solig och fin morgon men endast 19 grader. Vi rullar iväg hyggligt tidigt för att hinna före den värsta kön över bron och för att få en plats i gästhamnen i Kalmar.

Vi har sådan tur att det finns platser på ställplatsen i gästhamnen. Men det blir snabbt fullt. Vi går och kompletterar förrådet av bla medicin och passar på med lite annan shopping. Vi förundras över att det är så relativt tomt i hamnen med tanke på hur media skrivit att båtar sålts som aldrig förr. Det är många tyskar i hamnen, men inga danskar som brukar vara i majoritet bland utländska besökare. Svenskarna är nästan i minoritet.

Efter en stund känner Anders att han är hungrig så vi går till en närbelägen fiskrestaurang. Amelie äter stekt strömming och Anders Fish and chips.

Sedan blir det läsande i skuggan vid bilen.

En lugn och skön dag. Amelie pratar med Boel och beslutar att vi inte ska åka till Dalarna och uppvakta barnbarnen på födelsedagarna utan istället beslutas om ett besök hos Björlings på Tjörn.

Vi är här i väntan på teatern vi ska gå på imorgon. Det kommer husbilar hela tiden och vill ha plats men det var fullt redan vid klockan tolv. En riktig optimist kom strax före klockan 22 och hoppades på plats.