Bäddat för trubbel

Söndagen 31 Juli

Härlig morgon solen skiner och det är varmt och skönt. Idag ska vi på teatern i Kalmar så vi har ingen brådska. Anders passar på att nyttja gästhamnens servicebyggnad och skrapa av håret i ansiktet och att skölja bort kontaminationen på kroppen. Sedan blir det Leif GW på TV och hans underhållande kommentarer om aktuella kriminalfall. Därefter åker vi upp till Svinö och fyller vatten och tömmer tankarna. Åter mot Kalmar centrum och lite matinköp innan vi åker till Krusenstiernskas teatern. Vi ska se pjäsen Bäddat för trubbel.

Det är en jättetrevlig teater i en stor trädgård, vi sätter oss i skuggan i väntan på att det ska börja.

Vi har platser i mitten på första bänk. Amelie köpte biljetterna för tre år sedan men sen har pandemin kommit emellan och pjäsen och skådisarna har ändrats.

Vi skulle sett pappa på prov med Claes Malmberg men nu blir det Bäddat för trubbel med Thomas Petersson. En gammal fars med gamla skämt under bältet. Vi tröttnar och går efter första akten. Vi åker upp till Nybro och campingen vi stod på för en vecka sedan.

Vi ställer oss på en av de få plana platserna. Det är väldigt tomt när vi kommer men senare rullar det in fler och fler bilar. Sitter i solen och läser och ser ut över sjön.

Äter den sista rökta fisken från Kårehamn.