Hardangervidda

Lördagen 7 Juli

Strålande morgon 22 grader och nästan inga moln, alla på campingen verkar ha åkt iväg på aktiviteter. Amelie ägnar sig åt melodikrysset. När det är framgångsrikt löst och smutsdisken är diskad, soporna är bortsopade och ordningen är återställd så åker vi iväg västerut på väg 7.

Åker upp och in i Hardangervidda,, naturen är helt otrolig och vyerna är obegripligt vackra.

Trots att det är 7 Juli och temperaturen är 19grader uppe på fjället så ligger det snö kvar.

Hardangervidda jökul  glasiären är ordentligt snötäckt

Resan genom Hardangervidda är helt otrolig med en obegripligt vacker natur men också med förståelse för hur otroligt hårt vintern måste slå mot människor och djur. Vägen stiger långsamt uppåt och som mest är vi uppe på 1350 meter över havet enligt Anders höjdmätare. Dagens glass intogs i Ustaoset uppe på Hardangervidda, inköpt i den lokala livsmedelsbutiken. Amelie var chockad efter att ha sett priserna på matvarorna, så det är tur vi bunkrat bilen.

Tyvärr så visste vi inte att resan genom Hardangervidda slutar vid en utsiktspunkt med ett fantastiskt bergsmassiv och att man sedan åker in i ett tunnelsystem som går runt runt i kilometer tills man kommer ner till strax över havsnivån. Hade vi vetat detta hade vi naturligtvis stannat och fotat och titta på bergen och stupen. Åker ner genom tunnelsystemet och stannar till i Norra Eidsfjord och tar in på Saebo camping. Otroligt fint.

Sitter och njuter i solen ett tag, sedan fixar Amelie fram matjesill och potäter som sköljs ner med öl och snaps.