Grillfest

Tisdag 30 Maj.

Strålande morgon, soligt vindstilla. Går upp lite tidigare än vanligt. Några har redan åkt sin väg. Vet inte varför det blev tidigt eftersom jag ska ta det lugnt och ha möte först klockan 14. Rullar iväg vid elvatiden upp till ICA Maxi. Omedelbart kommer nya bilar och tar platsen, redan på förmiddagen ! vad händer. Kompletterar upp bilen och sedan för att ha något att göra åker jag ut till Oxelösund. Där är det tomt! Inte en bil, här brukar det alltid finnas bilar för det mesta fullt. Sitter ett tag och njuter av utsikten innan jag rullar in mot Nyköping igen.

Möte klockan fjorton med övriga anhöriga till de boende, får info om verksamheten samt problem och möjligheter. Vid tre kommer de boende och vi går ut på gården och har lite grillfest. Trevlig tillställning få träffa personalen och de boende under avspända former.

Vid fem rullar jag iväg mot Stegeborg. Det normala vore att åka ner i Kolmårdsskogen till Säter och ta Skännäsfärjan ner mot Arkösund och sedan vidare söderut. Jag har kollat och sett att de har middags uppehåll i färjelinjen mellan 18 och 19 och då är risken stor man får stå och vänta en timme. Därför väljer jag den 5 mil längre vägen via Norrköping och Söderköping. Åker gamla Riksettan ner till Norrköping. Kommer fram till Stegeborg vid halvsju och ställer upp mig på min plats B8 som jag bokade igår. Vi är ca 15 bilar här så det är halvtomt. Sätter direkt upp en stol ute i solen och sitter och njuter fram till halvnio, sedan blir det lite väl svalt.