Många bilar blir det

Måndagen 29 Maj.

Solig morgon, när jag går upp vid halvnio har större delen av bilarna som kom igår kväll åkt. Äter frukost i lugn takt. Sedan blir det tömning och påfyllning, tyvärr hinner en äldre man precis före mig och han tar hur lång tid på sig som helst. Undrar om han är pigg nog att köra bil. Jag får vänta nästan en halvtimme på honom och jag tror han åkte innan han var klar. Kände väl trycket från mig. Såg att han hade en pryl som jag tänkt man borde fixa, ett tanklock till vattentanken med påfyllningssnopp så man kan ansluta vattenslangen och göra annat när vattnet fylls på. Till slut blir det min tur och jag klarade av allt under tiominuter. Det hade gått mycket fortare om det varit bättre vattentryck.

Tar v53 ner genom ett vackert solbelyst Sörmland ner till ställplatsen i Nyköpingshamn. Jag blir bil fyra när jag kommer dit vid halvett. Sätter ut stolen och sätter mig och läser. Efter ett par timmar drar det in moln och det blir kallt. Under tiden jag suttit ute har det kommit en Holländare, en Tysk och en Finsk bil. Alla tre har åkt efter en liten stund. Vet inte om det hänger på betalsystemet eller vad. Men sen kommer en strid ström av bilar, bla annat en jättelång svensk husbil, han är alldeles för lång för att stå här då han blockerar flera platser. Efter honom kommer ytterligare en svensk och han förstår inte att han ska backa in så han står helt fel. Efter en stund börjar fler inse att det står lite konstigt så dom börjar köra runt och försöka ställa om bilarna. När de är klara ser jag ingen förbättring förutom att han som körde in nu har fått hjälp att backa in. Lite senare kommer en stor Tysk och han kör bara rätt in i röran med god fart. Hade han använt ögonen hade han sett att det var fullt, men han lägger bara i backen och sätter bra fart bakåt och backar rätt in i en trafikskylt. Det smäller bra men han gasar bara på och trycker undan stolpen så han kommer ut. Hustrun hoppar ur direkt och ska väl titta på skadorna misstänker jag. Men icke hon börjar gå runt och försöker hitta en plats där de kan parkera. Han sitter kvar bakom ratten, ingen av dem bryr sig om skador på bilen eller stolpen. Sedan hoppar hon in och de åker iväg. Ytterligare bevis på min tes att Tyskarna inte uppför sig när de är utanför Tyskland. Hela kvällen kommer bilar som söker plats, det är Österrikare, Fransmän, Finnar och naturligtvis Svenskar. Imorgon ska jag ha möte med socialen och därefter en grillfest med en av huvudmännen så det blir sent att leta ställplats då, så för säkerhets skull bokar och betalar jag en plats nere vid Stegeborg.