Bokningsstrul

Onsdagen 31 Maj.

Strålande morgon men tyvärr lite blåsigt. Funderar på att stanna kvar men med tanke på vinden är det troligen inte så skönt. Försöker boka plats på Sågen i Västervik men inga platser är lediga så jag bokar in plats 19 i Valdemarsvik istället. Blir lite fundersam om att det skulle vara fullt på Sågen, de har ju 55 platser så jag letar runt lite och ser att om jag väljer plats utan el så finns det 55 st. Det visar sig att de håller på och bygger om elanläggningen. Vid halvelva åker jag iväg mot Valdemarsvik.

När jag kommer till Valdemarsvik så står det en tysk gammal Mercedes van på plats 19. En snabbkoll ger vid handen att utcheckning är 13 och nu är klockan bara 1130 så jag tar en tur ut till Fyrudden och beundrar utsikten över Gryts skärgård. Sedan åker jag tillbaks. Tysken står fortfarande kvar och ingen är där. Väntar till klockan 13 och då ringer jag turistbyrån som sköter platserna. Inget svar förstås de har öppet Torsdag till söndag. Lämnar ett meddelande till dem. Går bort och ställer mig och knackar på bilen. Efter en stund kommer en äldre man som suttit nere vid vattnet och undrar om jag ville dem någonting. Förklarar att jag bokat och betalt platsen, han säger att de stått där i natt och tänkte stå en dag till. Säger till honom att de borde bokat platsen då, men han säger att det gick inte. Förklarar att det beror på att jag bokat platsen. De packar ihop sina saker och ställer sig på plats 17 istället. Efter en lite stund flyttar de till plats 16 för de upptäckt att 17 var bokad. Säger åt honom att först ska han boka plats sedan parkera och packa upp allt.

Under eftermiddagen kommer en lastbil och sprider något vitt material över planen, tror det är till för att binda dammet.

På kvällskvisten kommer ytterligare en tysk som bara parkerar i detta fall på plats 17. Det är ett ungt par med två små barn. Säger åt honom att han ska boka först och sedan parkera men han är ju tysk så han parkerar och etablerar säg direkt. Sedan börjar han springa runt efter betalmaskin trots jag sagt åt honom han ska läsa infon på elstolpen och följa instruktionerna där. Tillslut gör han det. Under eftermiddagen har turistbyrån ringt tillbaka och vi har snackat om problemen med att folk ställer sig först och sedan får flytta runt och tjejen som ringde mig sa att det var ett vanligt problem. Emellan detta blev det en skön dag i solen med en god bok.